Tacik muhalifler Almanya’da protesto eylemi düzenledi

Tacik muhalifler, Almanya’nın başkenti Berlin’de İmamali Rahman yönetimine karşı protesto eylemi yaptı.

Ozodi radyosunun haberine göre Berlin’deki Tacikistan Büyükelçiliği önünde toplanan Tacik muhalifler ve destekçileri bir protesto mitingi düzenledi.

Toplantıyı organize eden muhalif “Grup 24 ” hareketinin vekili Abdullah Abdurakmonov, “Yeni Tacikistan” adında bir muhalefet koalisyonu oluşturduklarını ve “Grup 24 “, “Vatandor” ile “Özgürlük ve Adalet” hareketlerinin koalisyona katıldıklarını söyledi.

Protestocular Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman’ın istifasını, siyasi tutukluların özgür bırakılmasını ve Tacikistan hapishanelerinde tutuklulara yapılan işkence uygulamalarına son verilmesini talep ettil.

“Ozodi” radyosuna konuşan Berlin’deki Tacikistan Büyükelçisi Maliksho Nematov Tacik diplomatik misyonun normal çalışacağını bildirdi. Tacik diplomata göre elçilik dışında yapılacak herhangi bir eylem Almanya yasaları ve yetkililerini ilgilendiryor.

Muhaliflerin mitingine cevaben Duşanbe’deki Almanya Büyükelçiliği önünde 15 Nisan Çarşamba günü çoğunlukla kadınlardan oluşan 15 kişilik bir grubun protesto yaptığı bildirildi. Toplananların “Almanya teröristleri koruyor” yazılı pankart taşıdığı görüldü.

Protestocular Alman Büyükelçisinin görüşme talebini reddetti ve olay yerine polislerin gelmesi ile dağıldı.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın